Agenda

Nieuws

08-05-2017:

Vrijwilligers en publiek gezocht voor JUST=

Voor onze locatievoorstelling JUST=, een productie samen met het ARSENAAL/LAZARUS in het kader van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN., zijn we op zoek naar vrijwilligers én publiek.

Van 23 t/m 29 mei zoeken we vrijwilligers die tijdens de voorstellingen instaan voor publieksbegeleiding, catering of onthaal. Klik hier voor meer info.

Verder zijn we ook op zoek naar publiek dat de generale repetitie op maandag 22 mei om 20u wil bijwonen. Zo kunnen wij het volledige traject door het gerechtshof tot in detail uittesten, en bent u van heel dichtbij getuige van dit bijzondere creatieproces! Interesse? Neem dan contact op via aurelie@zefirotorna.be.

05-05-2017:

Groots locatieproject JUST=

In het kader van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN. crëeren Zefiro Torna en ARSENAAL/LAZARUS het locatieproject JUST=.

Wij ontvangen u van 23 t/m 29 mei in het Hof van Savoye in Mecheln, waar 400 jaar geleden de Grote Raad van Mechelen werd ondergebracht, en dat vandaag nog steeds dienstdoet als Gerechtshof.

De wet is ongevoelig; rechtvaardigheid des te meer. In zeven taferelen ervaart u de spanning tussen beide. Religie, macht, moraal, uitgestotenen, de politiek, de tijd, en zelfs de kunsten trekken aan de mouw. Van een battle tussen beiaarden tot scènes uit Händels oratorium Salomon, van 'wegens schade aan het gehoor' veroordeelde muziek tot een rapperspleidooi van jonge outlaws. Van een stille film over de verschrikkingen van de wet tot een historisch proces tegen mensen die bevelen uitvoerden. En u, publiek, bent een bevoorrechte getuige.

20-03-2017:

Balsam in première

Zondag 26 maart gaat 'Balsam' in première in Enschede (NL). Verwacht u in deze opvolger van de succesproducties ‘Les Tisserands, in de geest van de Katharen’ en ‘O, Monde Aveugle!’, liederen voor de Apocalyps’ aan composities met namen als Vrouwenmantel of Artemisia absinthium, traditionele gezangen uit Portugal, Griekenland of Noorwegen, spirituele melodieën van Hildegard von Bingen, fijnmazige 15e -eeuwse muziek van Guillaume Dufay en barokke pracht van Heinrich Schütz. Dat alles gebracht door muzikanten die meester zijn in hun vakgebied, en instrumenten bespelen die u misschien nooit eerder op een podium zag.

09-02-2017:

Première 'Lassus Grand Cru' met Stefaan Degand

Na de gesmaakte première van Sluimer, waar het publiek kon proeven van cocktails in een barokke loungesfeer, stellen we een tweede muzikaal-culinair programma voor. In Lassus Grand Cru vormt het liederlijke repertoire van Orlandus Lassus een perfect huwelijk met een selectie aan wijnen die u tijdens de voorstelling kan degusteren. Intussen vermaken countertenor en gediplomeerd wijnkenner Steve Dugardin en acteur Stefaan Degand u met exquise fait-divers.

De première op 17 februari in het Cultuurcentrum Mechelen is intussen uitverkocht, maar binnenkort volgen meer data van deze voorstelling.

12-12-2016:

Verweerschrift van de rechter

Vandaag verscheen in De Standaard 'Verweerschrift van de rechter', een voorpublicatie uit de theatermonoloog die Tom Lanoye schreef als sluitstuk van ‘JUST=’, een voorstelling die we samen met Arsenaal/Lazarus brengen in het kader van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN.
De voorstellingen gaan door van 23 tot en met 29 mei '17 in het Mechelse Hof van Savoye, waar de Grote Raad 400 jaar geleden zijn intrek nam. Meer info: https://www.oprechtmechelen.be/programma/just

Lees hier de voorpublicatie door Tom Lanoye.

Nieuwsbrief